TeleSCAN: Informatie voor Onderzoekers

Dit onderdeel van TeleSCAN bevat informatie voor mensen die betrokken zijn bij kanker onderzoek. De UKCCCR Register of Cancer Trials is de enige uitgebreide opsomming van kanker clincial trials in Europa. Binnen het MARIA project zijn extensies gemaakt om Europese Data Verzameling beschikbaar te maken en dit wijder verspreid mogelijk te maken.

Voor niet-klinische onderzoekers is er het National Institute for Cancer Research in Genova, Italie. Dit bevat informatie over al hun werk met verscheidene biologische en moleculair biologische databases. Er is een tumor-gen database bij het Baylor College of Medicine en ook bij het Jackson Cancer Laboratory in The University of Maine, US.

Het Albert Einstein Cancer Center is een academisch gerelateerde kanker centra aan de oostkust van de USA.

Hier kunt u een introductie vinden in het Cochrane Collaboration, zowel als details over hoe lid te worden.

Hier vindt u Hospital Web, een kleine maar groeiende lijst van ziekenhuizen op het Web.

Indien u toegang heeft kunt u de TeleSCAN Patient Registration software gebruiken om patienten te registreren, alsook om de andere clinical trial diensten te gebruiken.

Het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle verschaft informatie over de aard en oorzaak van kanker, onderzoekt de methoden van kanker preventie en behandeling, geeft onderwijs over alle phases van kanker onderzoek en doet onderzoek naar alle aspecten van de biomedische wetenschappen die in relatie tot kanker staan.


Misschien bent u ook geinterreseerd in de Patienten Informatie of in de Medische Informatie.